My Endo Blog

My Endo Blog

Az átállás

2017. április 29. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Ígértem korábban egy bejegyzést, amiben megosztom Veletek mi hogyan is kezdtük el az átállást az egészséges életre. 

Az első és legfontosabb az elhatározás. Enélkül elég nehéz elindulni. Fontos felmérni, megismerni pontosan miért is lényeges az, hogy odafigyeljetek miért jó a szervezeteteknek, lelketeknek ha elköszöntök például a fehér liszttől, fehér cukortól. Mindenképp legyen célotok, határozzátok meg mi lenne az, amit el szeretnétek érni. 

Nekünk anno az volt, hogy mindenképp helyre rakjuk párom vércukor szintjét, valamint megakadályozzuk, hogy újabb ciszta alakuljon ki nálam, és természetesen a súlyvesztés is fontos volt (sajnos mind a kettőnkre szaladt fel jó néhány kiló). 

Legyen meg bennetek az akarat arra, hogy el is kezdjétek ezt az egészet. Nehéz elindulni, de tudnotok kell, hogy mindenképp megéri!

Utána irány az internet, valamint a boltok, indulhat a csere és a kísérletezés. Mi lecseréltünk minden lisztet, cukrot, olajat az egészséges változatára, kitapasztaltuk nekünk melyik válik be a legjobban. Eleinte a boltokban órákat töltöttünk, minden termék esetében megnéztük milyen hozzávalókat tartalmaz, mennyi szénhidrát, cukor, zsír, stb van benne. Na ez borzasztó nehéz és hosszú idő, főleg az elején. Utána viszont sokkal könnyebben fog menni, és csak az új termékek esetén kell megnézni az összetevőket, azt is csak akkor ha ki akarjátok próbálni. :) 

Szerezzetek be sok zöldséget és gyümölcsöt, amelyiket csak szeretnétek. Ilyenkor érdemes újra megkóstolni azokat az élelmiszereket, amelyekért korábban nem voltatok oda. Kiskorom óta nem szerettem a kukoricát, borsót, répát, a gombát kifejezetten utáltam. Mindegyiknek adtam újra esélyt, mára már mindegyik szerepel a kedvelt élelmiszerek listámon. :) Legutóbb a spenóttal próbálkoztam főzelék formájában, nem győzött meg. Korábban ettem spenótos halat, az nagyon ízlett. A második esélyt a spenót szintén valami öntetként fogja kapni, főzelékként nekem túlságosan föld ízű volt.

Kezdjetek el sportolni! Ha már tudod mi az, amit szívesen csinálsz szerencséd van, ha nem, akkor viszont meg kell találnod a számodra legmegfelelőbbet! :) Anno Rubint Réka Van 5 perced? videóival kezdtem, a youtube-on megtaláljátok mind a három rövid videót, naponta 20 perc torna kezdetnek egyáltalán nem rossz, és nagyon hatékony! Az 5 perces hastorna is hasznos, endometriózissal élőknek viszont nem ajánlom, a megerőltetés sajnos okozhat közti vérzést. Nekem a pilates nagyon bevált, a hasgyakorlatoktól semmi bajom nem volt, még jól is esett. Szeretném majd kipróbálni az Aviva tornát, ha eljutok oda mindenképp "élménybeszámolok". :) 

Ha szeretitek kezdjetek el futni, vagy járjatok csoportos órákra, nagyon nagy a választék, próbálkozzatok bátran esetleg menjetek el konditerembe! Ha lusták vagytok kimozdulni otthonról, állítsatok össze egy programot, amit kétnaponta vagy naponta lelkiismeretesen végig tudtok csinálni! 

Nehéz lesz, de tartsatok ki, megéri! Ha úgy érzitek nem bírjátok akkor se hagyjátok abba! Legyetek túl a nehéz időszakon, utána már rutin lesz az egész, a mozgás is a mindennapjaitok része lesz, hiányozni fog egy idő után! :)

Hajrá és kitartást! :) 

118863-never-give-up-on-your-dreams.jpg

 

Puszi

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3112465653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása