My Endo Blog

My Endo Blog

Joghurtos csirkecomb bulgurral és párolt lilakáposztával

2019. január 16. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Tegnap este itt járt Bátyuskám. Míg Ők Párommal egy honlapot készítettek, addig én elkészítettem a mai finom ebédünket. :) 

Összetevők: 

Joghurtos csirkecombhoz:

  • 712 g csirkecomb (4 darab)
  • 214 g natúr joghurt
  • 35 g citromlé (egy fél citrom leve)
  • 8 g fokhagyma (2 gerezd)
  • 29 g mustár (1,5 teáskanál)
  • 11 g olaj (2 evőkanál)
  • kakukkfű
  • oreganó

Bulgurhoz:

  • 200 g nyers bulgur
  • 400 ml víz

Párolt lilakáposztához:

  • 800 g lilakáposzta
  • 108 g lilahagyma (1 fej)
  • 40 g eritrit
  • 5 g ecet (1 evőkanál)
  • 10 g olaj (2 evőkanál)
  • őrölt fűszerkömény

A csirkecombhoz összekeverjük a pác hozzávalóit, majd beleforgatjuk a husit. 20-30 percet állni hagyjuk benne, utána mehet a sütőbe sülni. :)

Eközben érdemes elkezdeni készíteni a lilakáposztát. Ezt legyaluljuk, jól besózzuk, fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A lilahagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk az előzőleg jól kinyomkodott lilakáposztát. Eritrittel, ecettel és a fűszerekkel ízesítjük, majd puhulásig pároljuk. 

A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. 

A fenti összetevők 4 adagra elegendőek. 

Egy adag: 

  • 486 kalóriát, 
  • 13 g zsírt,
  • 43 g szénhidrátot,
  • 43 fehérjét tartalmaz. 

Egyik kolléganőm szerint nagyon jóízűen fogyasztottam ma el az ebédet, ez így is volt, nagyon jól eset.. :) :) :) 

50248157_2279056929040922_4859142174094131200_n.jpg

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1214567048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása