Sziasztok!
Tegnap este itt járt Bátyuskám. Míg Ők Párommal egy honlapot készítettek, addig én elkészítettem a mai finom ebédünket. :)
Összetevők:
Joghurtos csirkecombhoz:
- 712 g csirkecomb (4 darab)
- 214 g natúr joghurt
- 35 g citromlé (egy fél citrom leve)
- 8 g fokhagyma (2 gerezd)
- 29 g mustár (1,5 teáskanál)
- 11 g olaj (2 evőkanál)
- só
- kakukkfű
- oreganó
Bulgurhoz:
- 200 g nyers bulgur
- 400 ml víz
Párolt lilakáposztához:
- 800 g lilakáposzta
- 108 g lilahagyma (1 fej)
- 40 g eritrit
- 5 g ecet (1 evőkanál)
- 10 g olaj (2 evőkanál)
- őrölt fűszerkömény
- só
A csirkecombhoz összekeverjük a pác hozzávalóit, majd beleforgatjuk a husit. 20-30 percet állni hagyjuk benne, utána mehet a sütőbe sülni. :)
Eközben érdemes elkezdeni készíteni a lilakáposztát. Ezt legyaluljuk, jól besózzuk, fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A lilahagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk az előzőleg jól kinyomkodott lilakáposztát. Eritrittel, ecettel és a fűszerekkel ízesítjük, majd puhulásig pároljuk.
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
A fenti összetevők 4 adagra elegendőek.
Egy adag:
- 486 kalóriát,
- 13 g zsírt,
- 43 g szénhidrátot,
- 43 fehérjét tartalmaz.
Egyik kolléganőm szerint nagyon jóízűen fogyasztottam ma el az ebédet, ez így is volt, nagyon jól eset.. :) :) :)
Jó étvágyat! :)