Sziasztok!
Vasárnapi húsleves helyett nálunk zabhús készült barna rizzsel és egy kevés párolt zöldséggel.
Először munkahelyemen találkoztam a zabhússal, nagyon ízlett, most pedig itt volt a lehetőség, hogy a Főkóstolómnak is elkészítsem. :)
A receptet itt találjátok: https://www.spajzoldbe.hu/rantott_zabpehely_szelet_59
Hozzávalók (ahogy én készítettem):
- 300 g zabpehely (Everyday, tk.): 177 g CH
- 4 gerezd fokhagyma: 2,34 g CH
- só: nem számolós
- ételízesítő: 1,92 g CH
- panírozáshoz:
- 38 g tk. búzaliszt (Nagyi titka): 22,8 g CH
- 3 tojás: nem számolós
- 43 g étkezési búzakorpa: 7,611 g CH.
Összesen 211,671 g CH, nálam ebből az adagból 18 darab készült, így egy darabban ~11,76 g CH van.
A borongós, havas idő mellé a tegnapi kakaós puding elfogyott, ezért az itthon találtakból készült egy vaníliás-mazsolás túrókrém. Legutóbb a bioboltban nem csak NOCarb kakaós, hanem vaníliás pudingport is vettem, ez lett az alapja a finomságnak.
Hozzávalók:
- 200 g túró: 7,4 g CH
- 25 g NOCarb vaníliás pudingport: 0,1 g CH
- 500 ml cukrozatlan mandulatej: nem számolós
- 6 ek. eritrit: nem számolós
- 42 g mazsola: 32,34 g CH.
Összesen 39,84 g CH, ebből négy adag lett, adagonként 9,96 g CH-val. Szívecskés bögrében, mert a Páromnak készült. :)
Nemsokára itt a hétfő, hogy bírjátok? :)
Sziasztok! :)