My Endo Blog

My Endo Blog

Vasárnap :)

2018. március 18. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Vasárnapi húsleves helyett nálunk zabhús készült barna rizzsel és egy kevés párolt zöldséggel.

Először munkahelyemen találkoztam a zabhússal, nagyon ízlett, most pedig itt volt a lehetőség, hogy a Főkóstolómnak is elkészítsem. :) 

A receptet itt találjátok: https://www.spajzoldbe.hu/rantott_zabpehely_szelet_59

Hozzávalók (ahogy én készítettem):

  • 300 g zabpehely (Everyday, tk.): 177 g CH
  • 4 gerezd fokhagyma: 2,34 g CH
  • só: nem számolós
  • ételízesítő: 1,92 g CH
  • panírozáshoz:
    • 38 g tk. búzaliszt (Nagyi titka): 22,8 g CH
    • 3 tojás: nem számolós
    • 43 g étkezési búzakorpa: 7,611 g CH.

Összesen 211,671 g CH, nálam ebből az adagból 18 darab készült, így egy darabban ~11,76 g CH van. 

29425881_2031577096871228_7371197966326956032_n.jpg

A borongós, havas idő mellé a tegnapi kakaós puding elfogyott, ezért az itthon találtakból készült egy vaníliás-mazsolás túrókrém. Legutóbb a bioboltban nem csak NOCarb kakaós, hanem vaníliás pudingport is vettem, ez lett az alapja a finomságnak.

Hozzávalók:

  • 200 g túró: 7,4 g CH
  • 25 g NOCarb vaníliás pudingport: 0,1 g CH
  • 500 ml cukrozatlan mandulatej: nem számolós
  • 6 ek. eritrit: nem számolós
  • 42 g mazsola: 32,34 g CH.

Összesen 39,84 g CH, ebből négy adag lett, adagonként 9,96 g CH-val. Szívecskés bögrében, mert a Páromnak készült. :) 

29356133_2031577236871214_1254539498822303744_o.jpg

Nemsokára itt a hétfő, hogy bírjátok? :) 

Sziasztok! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8413750398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása