My Endo Blog

My Endo Blog

Tegnapi menü

2017. május 03. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Megígértem, hát itt vannak a tegnap készült finomságok receptjei! :) 

Rakott "mindentbele"

Ez egy kicsit kreatív ebéd lett, amit találtam otthon beledobáltam, szerintem fincsi lett. A főkóstolóm sajnos csak pénteken fog enni belőle, addig élvezi a kórházi kosztot. :(

Endometriózissal élőknek a burgonyát nem ajánlják, de úgy gondolom ez is fejben dől el. Nem gyakran, de felkerül az étlapra, a krumplis tészta egyik kedvenc ételem. :)

Hozzávalók: 6 közepes krumpli, 25 dkg túró, 1 nagyobb répa, 1 nagyobb fej lilahagyma, 5 evőkanál tejföl, fűszerek (amiket használtam: bors, só, metélőhagyma), egy kis reszelt sajt és reszelt dió a tetejére

Elkészítés: a krumplit és a répát puhára főztem. A lilahagymát kicsit megpirítottam, hozzáöntöttem a túrót, 3 evőkanál tejfölt, fűszereket és a kockára vágott répát. A tepsi aljára egy kis kókuszzsír került, a felkarikázott krumpli felét leterítettem, erre került rá a túrós töltelék majd a másik adag krumpli. Hogy ne legyen túl száraz a krumplit megkentem a maradék két evőkanál tejföllel és végül rákerült a reszelt sajt és dió. Addig süssétek, míg a sajt szépen megpirul! Jó étvágyat! :) 
18317955_1656693267692948_2134467077_o.jpg

Túrós kocka

Hozzávalók: 450 g túró, 450 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt (simát és fehéret keverve használtam), 250 g vaj, só, 5 evőkanál lenmag.

Elkészítés: a hozzávalókat egy nagy tálban gyúrd össze, tedd egy órára hűtőbe. Ezután nyújtsd ki, vágd kis kockákra és süsd ki. Tipp: a vajat olvasztva raktam bele. :)  

Szerintem nagyon fincsi és puha, ízesítheted más maggal is, esetleg köménnyel, napraforgómaggal. 

Kókuszgolyó

Ezt a receptet én is találtam, bár néhány pontban eltértem tőle, az eredetit itt találjátok: http://szilviizvilag.hu/kokuszgolyo/

Hozzávalók: 4 közepes alma, 20 dkg apró szemű zabpehely, 8 dkg kókuszreszelék (+3 a forgatáshoz), 4 evőkanál zabkorpa, 2 evőkanál kakaó, 1 mokkáskanál fahéj, 1 marék mazsola, ízlés szerint mandulalikőr, édesítő (eritrit, méz, stevia)

Elkészítés: az almákat megpucoltam, és kis lyukú reszelőn lereszeltem. A többi hozzávalóval együtt jól összedolgoztam, majd hűtőbe kerül 2 órára. Ezután kézzel kis golyókat formáztam belőle, meghempergettem kókuszreszelékben és kész is.

18289979_1656693254359616_2007415312_o.jpg

Reményeim szerint pénteken hazahozhatom a kórházból páromat. Levest kért, ezért legközelebb egy ilyen recepttel jelentkezem.

 

Jó étvágyat Mindenkinek! :)

 

Puszi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8412477601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása