My Endo Blog

My Endo Blog

Meggyes-mákos rétes

2018. november 15. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Mióta tudom, hogy sokat javult a cukor és inzulin eredményem kicsit elhanyagoltam a diétát. Hamarabb lecsúszott a csoki, chips, nasi, ami nem feltétlenül jó. Néhány napja ismét a kalóriabázis lelkes használója lettem, aminek megtaláltam egy hátrányát is. Saját készítésű ételek esetében a kalória, szénhidrát, zsír és fehérje mennyiségekkel sakkozni kell, hogy megfeleljen annak az adagnak, amit én eszem, ezért ma készítettem egy táblázatot ezek számolására. A próbaverziót meggyes-mákos rétesen próbáltam ki. Bevált, ezért a továbbiakban "élesben" is fogom használni. :) 
Fogadjátok szeretettel a receptet. :) 

Összetevők:

  • 250 gramm darált mák (CBA)
  • 132 gramm meggybefőtt (házi)
  • 2 dl 1,5%-os tej (Magyar Tej)
  • 133 gramm teljes kiőrlésű réteslap (Tante Fanny-dobozos)

Elkészítés: 

A mákot, meggybefőttet és tejet összekevertem. Nekem elég édes volt, ezért külön eritritet nem adtam hozzá. A 133 gramm réteslap összesen 4 réteslapnak felel meg. Ezeket kétfelé bontottam, és 6-6 részre vágtam. Megtöltöttem a mákos töltelékkel, a tetejét megkentem tojással. Addig sütöttem, míg megbarnult a teteje. :) 

Egy darab rétes adatai: 137 kalória, 4 gramm zsír, 21 gramm szénhidrát, 4 gramm fehérje. :) 

46325588_554759144972392_7617916564439826432_n.jpg

 

Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr614374477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása