My Endo Blog

My Endo Blog

Bazsalikomos csirkemell durum tésztával

2018. március 30. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Tegnapra ígértem, de végül ma hozom a recepteket, amivel elmaradtam. :) 

Kezdjük a Bazsalikomos csirkemell durum tésztával recepttel, amit nagyon szeretek, egyike annak, amit Párom készített nekem. :) 

Hozzávalók (ami nekünk volt itthon :) ):

  • 2 hagyma (164 g): 12,2 g CH
  • 926 g csirkemell: nem számolós
  • só: nem számolós
  • bors: nem számolós
  • bazsalikom: nem számolós
  • 500 ml tejszín: 21,5 g CH
  • 200 g tömlős sajt: 16 g CH
  • kókuszolaj: nem számolós
  • 500 g durum tészta: 365 g CH.

A csirkemell összesen 49,7 g CH-t tartalmaz, 10 adag esetén 1 adagban ~5 g CH-val. 

A csirkemellet kockára vágjuk. Kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkét. Fehéredésig pirítjuk. Utána hozzáöntjük a tejszínt, rányomjuk a tömlős sajtot, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a bazsalikom is. 

A durum tészta adagjából 1168 g lett, 100 g-ban van 31,25 g CH. Ennek megfelelően mértem és vittem az ebédet. Úgy gondoltam, hogy a 125 g tészta kevés lesz, de higgyétek el, jó laktam vele. :) 

29884392_2045916512103953_2137391133_o.jpg

 

Jó étvágyat! :) 

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4413790092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása