My Endo Blog

My Endo Blog

Almás fasírt barna rizzsel

2018. március 16. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Még egy receptet hozok Nektek mára, ezt szintén a kolléganőm osztotta meg velem. Ilyenkor jó, ha a környezetedben dolgozók is odafigyelnek az egészségükre, étkezéseikre, valamint az is tudják, hogy Te milyen életmódot követsz. :) 

Az eredeti recept Szafitól van, itt találjátok: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/02/almas-fasirt.html

Az általam elkészített fasírt hozzávalói pedig így néznek ki:

  • 600 g darált csirke (mire nem jó, ha az embernek van otthon húsdarálója :) ): nem számolós
  • 400 g alma: 45,6 g CH
  • 250 g félzsíros túró (100 g felett számolós): 9,25 g CH
  • 2 tojás: nem számolós
  • petrezselyemzöld: nem számolós
  • szerecsendió: nem számolós
  • só: nem számolós.

Összesen 54,85 g CH. Szafi a fenti adagból 28 darabot készített, nekem 40 darab lett a vége, így egy darabban 1,4 g CH van. :) 

29133415_962385293926910_2282904714167189504_o.jpg

Ebédre készült, az 50 g CH mennyiségbe majdnem az egész belefért volna, de öt darabnál megálltam. :) Főtt barna rizzsel fogyasztottuk, aminek 100 grammjában 21,7 g CH van, így ezzel is számolni kellett. :)

Először féltem, hogy a túró-alma-hús kombó nem lesz a legjobb, de nagyon ízlett, még Párom öccsének is, aki igazán kritikus. :) 

Jó étvágyat! :) 

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9713744134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása