My Endo Blog

My Endo Blog

Tápióka puding és zabpelyhes piadine

2019. január 18. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Nemrég Párom felfedezte, hogy van itthon tápióka gyöngy. Ebből készítettem pudingot, amit Wawel hozzáadott cukormentes étcsokoládéval és banános holland kakaóporral ízesítettem.

Igaz korábban a tápióka puding receptjét már megosztottam Veletek, viszont akkor csak a CH-t számoltam, most mindent, ezért hozom újra. 

Hozzávalók:

  • 100 g tápióka gyöngy
  • 300 ml víz
  • 600 ml mandulatej
  • 60 g eritrit.

A tápióka gyöngyöt a vízben hagyjuk állni 15 percig, míg megszívja magát a gyöngy. Ezután öntsük hozzá a tejet, majd tegyük fel főni, amíg puding állagúra nem sűrűsödik. Utána mehet bele egy kis eritrit is. 

Az eredeti receptet itt találjátok. 

A fentiekből nálunk 4 adag készült, egy adag:

  • 114 kalóriát,
  • 1 g zsírt, 
  • 26 g szénhidrátot és
  • 1 g fehérjét tartalmaz.

Ehhez jön még az ízesítés. :) 

49435972_1969547279795244_172644813282213888_n.jpg

Ugyanez a helyzet a zabpelyhes piadinevel is.

Hozzávalók:

  • 200 g tk. búzaliszt
  • 100 g zabpehely
  • 100 g vaj
  • 1 dl víz
  • 3 g instant élesztő
  • 1 tk. só

A hozzávalókat összegyúrod, pihentetni kell kb. 20 percet. Utána serpenyőben mindkét oldalát meg kell sütni az előzőleg kinyújtott piadineknek. 6 darab lett a fenti adagból.

Az eredeti receptet itt találjátok. 

Egy darab:

  • 283 kalóriát,
  • 13 g zsírt,
  • 32 g szénhidrátot és 
  • 8 g fehérjét tartalmaz.

Természetesen ehhez is jön a feltét, ami nálunk most baconnel pirított máj lett, a "köret" pedig paradicsom és paprika. 

50263879_1177931942372243_1201898769029791744_o.jpg

 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8014571052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása