Sziasztok!
Nemrég Párom felfedezte, hogy van itthon tápióka gyöngy. Ebből készítettem pudingot, amit Wawel hozzáadott cukormentes étcsokoládéval és banános holland kakaóporral ízesítettem.
Igaz korábban a tápióka puding receptjét már megosztottam Veletek, viszont akkor csak a CH-t számoltam, most mindent, ezért hozom újra.
Hozzávalók:
- 100 g tápióka gyöngy
- 300 ml víz
- 600 ml mandulatej
- 60 g eritrit.
A tápióka gyöngyöt a vízben hagyjuk állni 15 percig, míg megszívja magát a gyöngy. Ezután öntsük hozzá a tejet, majd tegyük fel főni, amíg puding állagúra nem sűrűsödik. Utána mehet bele egy kis eritrit is.
Az eredeti receptet itt találjátok.
A fentiekből nálunk 4 adag készült, egy adag:
- 114 kalóriát,
- 1 g zsírt,
- 26 g szénhidrátot és
- 1 g fehérjét tartalmaz.
Ehhez jön még az ízesítés. :)
Ugyanez a helyzet a zabpelyhes piadinevel is.
Hozzávalók:
- 200 g tk. búzaliszt
- 100 g zabpehely
- 100 g vaj
- 1 dl víz
- 3 g instant élesztő
- 1 tk. só
A hozzávalókat összegyúrod, pihentetni kell kb. 20 percet. Utána serpenyőben mindkét oldalát meg kell sütni az előzőleg kinyújtott piadineknek. 6 darab lett a fenti adagból.
Az eredeti receptet itt találjátok.
Egy darab:
- 283 kalóriát,
- 13 g zsírt,
- 32 g szénhidrátot és
- 8 g fehérjét tartalmaz.
Természetesen ehhez is jön a feltét, ami nálunk most baconnel pirított máj lett, a "köret" pedig paradicsom és paprika.
Jó étvágyat! :)