Sziasztok!
A Jézuska elhozott Nekem két remek könyvet, az egyik Vrábel Kriszta újdonsága, a Villámgyors vacsorák. Ahogy a többi könyvét is, ezt is rögtön a szívembe zártam, imádom! :) <3
Nagyon sok remek recept van benne, ezért nem is tudtam melyiket próbáljam ki először. :) Bár a spenót nem tartozik a kedvenceim közé, sőt kimondottan utálom, kép alapján mégis annyira jól nézett ki a Spenótos-fetás villámpizza, hogy mindenképp el kellett készítenem! Tényleg villámgyors és meglepő módon: finom! Ezúton is köszönöm a könyvnek és Krisztának, hogy megbarátkoztam a spenóttal! :)
Összetevők (ahogy nálam készült):
- 250 g liszt (Nagyi titka)
- 60 g olaj
- 188 g spenót (Frosta)
- 4 g fokhagyma (1 gerezd)
- 125 g feta sajt (Mizo)
Elkészítés:
"1. A feltéthez mossuk meg és csepegtessük le a spenótot, késsel vágjuk össze. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, adjuk hozzá a spenótot és a zúzott fokhagymát. Fonnyasszuk meg 2-3 perc alatt, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. Hagyjuk hűlni, majd keverjük össze a morzsolt fetával.
2. A tésztához keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd fokozatosan annyi langyos vizet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vékonyra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Szedjük rá a spenótos feltétet, és 220 ºC-ra előmelegített sütőben süssük 20- 25 perc alatt készre a pizzát."
A receptet itt találjátok.
Nálunk 6 szelet készült a fenti adagból, egy szelet adatai:
- 290 kalória
- 14 g zsír
- 31 g szénhidrát
- 9 g fehérje.
Nagyon-nagyon finom, próbáljátok ki! :)
Jó étvágyat! :)