My Endo Blog

My Endo Blog

Spenótos villámpizza

2018. december 08. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

A Jézuska elhozott Nekem két remek könyvet, az egyik Vrábel Kriszta újdonsága, a Villámgyors vacsorák. Ahogy a többi könyvét is, ezt is rögtön a szívembe zártam, imádom! :) <3 

Nagyon sok remek recept van benne, ezért nem is tudtam melyiket próbáljam ki először. :) Bár a spenót nem tartozik a kedvenceim közé, sőt kimondottan utálom, kép alapján mégis annyira jól nézett ki a Spenótos-fetás villámpizza, hogy mindenképp el kellett készítenem! Tényleg villámgyors és meglepő módon: finom! Ezúton is köszönöm a könyvnek és Krisztának, hogy megbarátkoztam a spenóttal! :) 

Összetevők (ahogy nálam készült):

  • 250 g liszt (Nagyi titka)
  • 60 g olaj
  • 188 g spenót (Frosta)
  • 4 g fokhagyma (1 gerezd)
  • 125 g feta sajt (Mizo)

Elkészítés: 

"1. A feltéthez mossuk meg és csepegtessük le a spenótot, késsel vágjuk össze. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, adjuk hozzá a spenótot és a zúzott fokhagymát. Fonnyasszuk meg 2-3 perc alatt, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. Hagyjuk hűlni, majd keverjük össze a morzsolt fetával.

2. A tésztához keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd fokozatosan annyi langyos vizet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vékonyra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Szedjük rá a spenótos feltétet, és 220 ºC-ra előmelegített sütőben süssük 20- 25 perc alatt készre a pizzát."

A receptet itt találjátok. 

Nálunk 6 szelet készült a fenti adagból, egy szelet adatai: 

  • 290 kalória
  • 14 g zsír
  • 31 g szénhidrát
  • 9 g fehérje.

Nagyon-nagyon finom, próbáljátok ki! :) 

47446772_1946233382351818_7570875801986400256_n.jpg

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9314461934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása