My Endo Blog

My Endo Blog

Túrópizza és padlizsánfasírt

2018. május 01. - My Endo Blog

Sziasztok! 

 

Két hete a "Mi legyen nálunk az ebéd?" kérdésre egy remek választ kaptam: túrópizza. Kolléganőm egy remek cikket osztott meg velem, amiből a Túrópizza és cukkinifasírt receptje nyerte el a tetszésemet.

Túrópizza

Hozzávalók:

  • 450 g túró: 15,75 g CH
  • 21 g zabpehely: 12,39 g CH
  • 33 g zabkorpa: 5,84 g CH
  • 2 tojás: nem számolós
  • só: nem számolós
  • bors: nem számolós
  • oregánó: nem számolós.

Összesen 33,98 g CH, 4 szelet lett ebből az adagból, így egy szeletben ~8,49 g CH van. 

A receptet itt találjátok. Ha nem áll össze elsőre, ne izguljatok, tegyétek kicsit hűtőbe és utána jó lesz! :) 

A fenti CH mennyiség csak a tésztára vonatkozik, ehhez számolódik hozzá a feltét is! :) 

Cukkinifasírt (ami nálunk padlizsánfasírt lett, mert ez volt itthon :) ):

Hozzávalók: 

  • 1/2 kg padlizsán: nem számolós
  • só: nem számolós
  • snidling: nem számolós
  • 4 ek. parmezán: nem számolós
  • 4 ek tk. liszt: 24,78 g CH
  • 2 tojás: nem számolós
  • sütőpor: nem számolós
  • só: nem számolós
  • bors: nem számolós
  • olaj a sütéshez (kókuszolaj): nem számolós.

Összesen 24,78 g CH, öt darab készült, egy darabban ~5 g CH-val. :) 

A receptet itt találjátok. Készítsetek belőle nagyobb adagot, mert finom és gyorsan fogy! :) 

30762821_983269261838513_2505648267962875904_o.jpg

Érdemes a túrópizzából is két adagot készíteni! :) Eleinte úgy gondoltam, hogy nagyon fogom érezni a túró ízét, de nem így van. Jobban összeállt, mint a karfiolpizza és nekem jobban is ízlett. :) 

Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1113883152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása