Sziasztok!
Két hete a "Mi legyen nálunk az ebéd?" kérdésre egy remek választ kaptam: túrópizza. Kolléganőm egy remek cikket osztott meg velem, amiből a Túrópizza és cukkinifasírt receptje nyerte el a tetszésemet.
Túrópizza
Hozzávalók:
- 450 g túró: 15,75 g CH
- 21 g zabpehely: 12,39 g CH
- 33 g zabkorpa: 5,84 g CH
- 2 tojás: nem számolós
- só: nem számolós
- bors: nem számolós
- oregánó: nem számolós.
Összesen 33,98 g CH, 4 szelet lett ebből az adagból, így egy szeletben ~8,49 g CH van.
A receptet itt találjátok. Ha nem áll össze elsőre, ne izguljatok, tegyétek kicsit hűtőbe és utána jó lesz! :)
A fenti CH mennyiség csak a tésztára vonatkozik, ehhez számolódik hozzá a feltét is! :)
Cukkinifasírt (ami nálunk padlizsánfasírt lett, mert ez volt itthon :) ):
Hozzávalók:
- 1/2 kg padlizsán: nem számolós
- só: nem számolós
- snidling: nem számolós
- 4 ek. parmezán: nem számolós
- 4 ek tk. liszt: 24,78 g CH
- 2 tojás: nem számolós
- sütőpor: nem számolós
- só: nem számolós
- bors: nem számolós
- olaj a sütéshez (kókuszolaj): nem számolós.
Összesen 24,78 g CH, öt darab készült, egy darabban ~5 g CH-val. :)
A receptet itt találjátok. Készítsetek belőle nagyobb adagot, mert finom és gyorsan fogy! :)
Érdemes a túrópizzából is két adagot készíteni! :) Eleinte úgy gondoltam, hogy nagyon fogom érezni a túró ízét, de nem így van. Jobban összeállt, mint a karfiolpizza és nekem jobban is ízlett. :)
Jó étvágyat! :)