My Endo Blog

My Endo Blog

Betegség ellen

2017. május 08. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Most néhány nap kimaradt, ezért elnézéseteket kérem! Pénteken szerencsésen hazakerült a betegem a kórházból, a hétvégét pihenéssel töltöttük, de közben készült néhány finomság is! Cserébe a kihagyott napokért megosztom Veletek! :) 

A menü: mandulás hagymakrémleves, lecsós csirkemáj kuszkusszal és ribizlis muffin volt. :) 

Mandulás hagymakrémleves: (az alapreceptet itt találjátok: http://endoblog.hu/endometriozis-blog/endometriozis-dieta-recept-hagymaleves-mandulaval)

A recepttől én kicsit eltértem, már csak azért is, mert nem találtam sajnos blansírozott mandulát, hanem sima héjas mandulát vettem, de így is finom lett.

Hozzávalók: 1 liter tehéntej (szombat reggeli vásárlás volt a Bosnyák téri piacon), kókuszolaj, 7 gerezd fokhagyma, 3 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg mandula, 1 csokor petrezselyem, babérlevél, kakukkfű

Elkészítés: a mandulát beáztattam vízbe, kb 1,5 órát töltött a "fürdőben". Közben a vörös- és fokhagymát felkarikáztam, kókuszolajon megpirítottam. Utána felöntöttem egy kis tejjel és turmixgépben a mandulával együtt kb. 3 percig kevertem. Ezután felöntöttem a maradék tejjel, fűszereztem és forrásig főztem. 

18378851_1661219397240335_361947192_o.jpg

Lecsós csirkemáj kuszkusszal: ez nálunk eléggé nagy tételben készült, természetesen annyi hozzávalót szerezzetek be, amennyi adagot szeretnétek készíteni! :) 

Hozzávalók: 1 kg csirkemáj, 1 kg paradicsom, 70 dkg paprika, 3 közepes fej vöröshagyma, kókuszolaj, bors, paprika, só, kuszkusz

Elkészítés: az olajon a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, utána hozzáadjuk a felkockázott májat és megpirítjuk, közben paprikával és borssal fűszerezzük. Utána a felkarikázott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint és készre pároljuk. Vigyázzunk, hogy sót csak a legvégén adjunk hozzá, különben a máj megkeményedik! A kuszkuszt kevés olajon megpirítjuk, közben kétszer annyi vizet felforralunk és a megpirított kuszkuszra öntjük. Kis lángon még néhány percig melegítjük, utána lefedve hagyjuk kb. 30 percig, hogy megszívja magát. 

18339503_1661219410573667_1855824297_o.jpg

És végül... :) 

Ribizlis muffin:

Hozzávalók: még tavaly találtam egy remek bögrés muffin receptet, azóta ha muffin készül mindig ez az alap. Azért szeretem, mert nyugodtan ízesíthetitek bármiféle gyümölccsel, édességgel. 

itt találjátok: http://www.mindmegette.hu/bogres-muffin.recept/

Ahogy szoktam készíteni: 1 bögre apró szemű zabpehely, 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1/3 bögre barna cukor vagy eritrit, 1 bögre tej, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás.

A mostani receptbe került még 2 kanál cukrozatlan kakaópor, ribizli és a tetejére olvasztott étcsoki. 

Elkészítés: a hozzávalókat keverd össze, ha kicsit híg adj hozzá még lisztet, a zabpehely kevesebb nedvességet szív fel, ezért lehet rá szükség. Töltsd muffinformákba és előmelegített sütőben süsd kb 20 percig. 

18339381_1661219380573670_101394893_o.jpg

 

Jó étvágyat Mindenkinek! :) 

 

Puszi

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3312491439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása