My Endo Blog

My Endo Blog

Kukoricás-tejszínes pittyputty. :)

2018. március 30. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

A tegnap előtti ebéd-receptünk, amit egyik kedves barátnőmtől kaptam, egyszerű, gyors és finom! :) 

Konkrét neve nincs, ezért lett a pittyputty. :) A bazsalikomos csirkemellhez vásárolt összetevőkből elég sokminden megmaradt, innen jött a következő ebéd-ötlet. :)

Hozzávalók: 

  • 2 hagyma: 12,2 g CH
  • 30 dkg sonka: nem számolós
  • 1 konzerv kukorica: 62,7 g CH
  • 200 g tömlős sajt: 16 g CH
  • 500 ml tejszín: 21,5 g CH
  • olaj: nem számolós
  • só: nem számolós
  • bors: nem számolós
  • 500 g durum tészta: 365 g CH.

Az "öntetben" összesen 112,4 g CH-van, 10 adag esetén 1 adagban 11,24 g CH.

A recept a bazsalikomos csirkemell receptje alapján készült, különbség csak annyi, hogy itt sonkát használtam és a tejszínnel együtt került bele kukorica is. :) 

A durum tészta adagjából 1168 g lett (fura, hogy a bazsalikomos csirkemellhez is pontosan ennyi készült :) ), 100 g-ban van 31,25 g CH-val. 

29872286_972602102905229_8735592423244450393_o.jpg

Szeretem, mert gyorsan megvan, ami szerda este nem volt hátrány, mert kedvem sem volt főzni. :) Szerencsére nővérem segített. :D 

Jó étvágyat! :) 

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2613790722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása