My Endo Blog

My Endo Blog

Mézeskalács és a begjlik

2019. január 05. - My Endo Blog

Sziasztok!

 

Bár a Karácsony már elmúlt, azért hoztam Nektek néhány receptet, amit akár az éven bármelyik nap, vagy az ünnepek során is elkészíthettek. :) 

Mézeskalács

Életemben most készítettem másodszor mézeskalácsot, az elsővel komoly sérülést lehetett okozni, ha nem evésre, hanem dobálásra használtad. Bár evés esetén is veszélyben voltak a fogaid. Szóval a lényeg az volt, hogy most szerettem volna valami finom, egészséges és puha mézeskalácsot gyártani. Rátaláltam egy remek receptre, amit itt találtok. Megfelelt az elvárásoknak, úgyhogy be is szereztem a hozzávalókat és el is készítettem Karácsonyra, nagyon finom volt! :) 

Hozzávalók:

  • 250 g zabpehelyliszt
  • 40 g eritrit
  • 10 g szódabikarbona
  • 5 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 100 g méz
  • 35 g kókuszolaj
  • 40 g citromlé
  • vaníliakivonat
  • 1/2 dl ásványvíz

A recept alapján készítettem, pihent is egy egész estét a hűtőben. Mivel pihentetés nélkül nem próbáltam, így nem tudom e nélkül milyen lenne. A fenti adagból nekem 89 db mézeskalács lett, egy darab 18 kalóriát, 1 g zsírt, 3 g szénhidrátot és 0 g fehérjét tartalmaz. 

Sikeresen bevásároltam a Pepcoban, ahol találtam nagyon aranyos sütiformákat is. Természetesen ezeket használtam fel, így nem kellett külön díszíteni sem. :) Én imádtam, a kedvencem a macis volt. :) 

viber_image.jpg

 

Bejgli

Na ez volt az a sütemény, amit még sosem készítettem, úgyhogy igazi kihívás volt jó receptet találni és megvalósítani egy szép, finom és egészséges bejglit. Ezekből kettő sikerült. Finom és egészséges lett, viszont szép nem, sajnos szétnyílt mindnek a teteje. Nem baj, ha tapasztaltabb leszek remélem nem lesz ezzel sem gond. :) 

Készült természetesen diós és mákos is, a receptet itt találjátok.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g zabpehelyliszt
  • 1 dl tej
  • 20 g élesztő
  • 200 g vaj
  • 60 g eritrit + az élesztő felfuttatásához
  • 2 tojás
  • csipet só

A diós töltelékhez:

  • 250 g dió
  • 50 g eritrit
  • 1 dl tej

A mákos töltelékhez:

  • 250 g mák
  • 50 g eritrit
  • 1 dl tej

Az eredeti receptet hozzávalók szintjén picit módosítottam, a fenti adagok az általam elkészített bejglikre vonatkoznak. :) 2 mákos és 2 diós rúd készült, nekem nagyon ízlett (elmondások alapján másoknak is).

1 mákos rúd 1410 kalóriát, 67 g zsírt, 156 g szénhidrátot és 38 g fehérjét tartalmaz. 

1 diós rúd 1451 kalóriát, 81 g zsírt, 131 g szénhidrátot és 42 g fehérjét tartalmaz. 

 Külön képet sajnos elfelejtettem készíteni a bejglikről, egy sütemény-összképet tudok cserébe mutatni. :) A bal felső tányéron láthatjátok a finomságaimat, azok közül is a kisebb bejglik azok. A nagyobbakat anyukám készítette. Hát igen... A tapasztalat. :) 

49948831_225567861706119_4475788820775698432_n.jpgRemélem jól telt a Karácsonyotok!

Jó étvágyat Nektek! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5714538938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása