Sziasztok!
Március elején születésnap alkalmából készült egy egészséges, finom és természetesen Minionos torta! :)
A recept otthoni, fogadjátok szeretettel:
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 tojás: nem számolós
- 8 ek. eritrit: nem számolós
- 8 ek víz: nem számolós
- 8 ek. zabpehelyliszt (135g): 78,4 g CH
- 1 cs. sütőpor (7 g): 1,2 g CH
- forma kikenéséhez:
- vaj: nem számolós
- 0,5 ek. zabpehelyliszt (8 g): 4,6 g CH.
A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját az eritrittel és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Összeöntjük a kettőt, óvatosan kavarjuk össze, hogy a tojáshabot ne törjük meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe (én tortaformában készítettem) öntjük, mehet a tepsibe.
Krém:
- 500 ml natúr szójajoghurt: 8 g CH
- 700 ml cukormentes Hulala: 25,9 g CH
- 8 ek. eritrit: nem számolós.
A szójajoghurtot az eritrit felével összekevertem, az eritrit másik felét pedig a Hulalaval kemény habbá vertem. A Hulalahoz fokozatosan hozzáadtam a joghurtot, összekeverés után kis időre hűtőbe tettem, hogy ízügyileg összeálljon. :) A krémet később négy adagra osztottam, kaptak egy kevés ételfestéket (tudom, nem a legjobb választás): lett sárga, kék, fekete és maradt fehér.
Összesen 118,1 g CH-t tartalmaz, azonban a krémből 228 g-ot nem használtam fel (sok volt már így is :) ). Ebben 6,4 g CH van, ezt levonva a végeredmény 111,7 g CH, 16 szelet esetén 6,98 g CH van 1 szeletben.
Mivel a krémből megmaradt egy kevés adag, ezért úgy döntöttem készítek hozzá valami piskóta-félét, amihez fel tudom használni. A választott egy csokimousse torta alapja, a receptjét itt találjátok:
Hozzávalók:
- 25 narancsos kakaópor: 2,8 g CH
- 125 g zabpehely: 73,75 g CH
- 150 g alma: 20,7 g CH
- 228 g krém: 6,4 g CH.
Összesen 103,65 g CH, nekünk 10 szelet lett, egy szeletben ~10,4 g CH-val.
Jó étvágyat! :)
Sziasztok!