My Endo Blog

My Endo Blog

Sütik, sütik mindenhol! :)

2018. március 16. - My Endo Blog

Sziasztok!

Március elején születésnap alkalmából készült egy egészséges, finom és természetesen Minionos torta! :) 

A recept otthoni, fogadjátok szeretettel:

Hozzávalók: 

Piskóta:

  • 8 tojás: nem számolós
  • 8 ek. eritrit: nem számolós
  • 8 ek víz: nem számolós
  • 8 ek. zabpehelyliszt (135g): 78,4 g CH
  • 1 cs. sütőpor (7 g): 1,2 g CH
  • forma kikenéséhez:
    • vaj: nem számolós
    • 0,5 ek. zabpehelyliszt (8 g): 4,6 g CH.

A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját az eritrittel és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Összeöntjük a kettőt, óvatosan kavarjuk össze, hogy a tojáshabot ne törjük meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe (én tortaformában készítettem) öntjük, mehet a tepsibe. 

Krém: 

  • 500 ml natúr szójajoghurt: 8 g CH
  • 700 ml cukormentes Hulala: 25,9 g CH
  • 8 ek. eritrit: nem számolós.

A szójajoghurtot az eritrit felével összekevertem, az eritrit másik felét pedig a Hulalaval kemény habbá vertem. A Hulalahoz fokozatosan hozzáadtam a joghurtot, összekeverés után kis időre hűtőbe tettem, hogy ízügyileg összeálljon. :) A krémet később négy adagra osztottam, kaptak egy kevés ételfestéket (tudom, nem a legjobb választás): lett sárga, kék, fekete és maradt fehér. 

Összesen 118,1 g CH-t tartalmaz, azonban a krémből 228 g-ot nem használtam fel (sok volt már így is :) ). Ebben 6,4 g CH van, ezt levonva a végeredmény 111,7 g CH, 16 szelet esetén 6,98 g CH van 1 szeletben. 

28616321_958146061017500_84958143798147782_o.jpg

28423966_958146154350824_9096286430999395453_o.jpg

Mivel a krémből megmaradt egy kevés adag, ezért úgy döntöttem készítek hozzá valami piskóta-félét, amihez fel tudom használni. A választott egy csokimousse torta alapja, a receptjét itt találjátok:

https://noklapja.nlcafe.hu/konyha/konyha-desszert/2017/01/27/csokimousse-torta-amit-dietazok-is-fogyaszthatnak/

Hozzávalók:

  • 25 narancsos kakaópor: 2,8 g CH
  • 125 g zabpehely: 73,75 g CH
  • 150 g alma: 20,7 g CH
  • 228 g krém: 6,4 g CH.

Összesen 103,65 g CH, nekünk 10 szelet lett, egy szeletben ~10,4 g CH-val. 

28616497_958605267638246_806018085327633507_o.jpg

Jó étvágyat! :) 

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://myendoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6113743882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása